Oldalak

2012. január 12., csütörtök

Kandírozás

Itt a narancs ideje! Ismét lehet vödrös narancsot venni a Sparban. Úgyhogy nosza, mindenki vegyen és egyen sok-sok vitamint. De mihez kezdjünk a sok narancs héjával?
Mert eldobni szigorúan TILOS!!

Kandírozzunk! Nem ördöngösség.


Hozzávalók:
cukor
víz
sok-sok narancshéj


1:1 arányú cukorszirupot kell csinálni, azaz 1 pohár vízbe 1 pohár cukrot teszünk és felforraljuk. Közben a narancs héját felaprítjuk (ehhez a cukormennyiséghez 2 narancs héját használtam fel), de figyelem, csak a héját a fehér rész nélkül. Ez nagyon fontos, különben keserű lesz. Lehet kockára, lehet csíkokra vágni. Ebben a szirupban lassú tűzön üvegesre kell főzni. Kb. 15 perc.
Utána leszűrni és a héjat megszárítani. Légmentes dobozba tettem.  A cukorszirupot pedig egy üvegbe töltöttem. Isteni lesz bármilyen krémbe, vagy akár tejszínhez adva és így habot verni belőle. Sőt, koktélokhoz is remek.


Ugyanezzel az eljárással citromhéjat is lehet kandírozni.
Más gyümölccsel még nem próbálkoztam, de ami késik, az nem múlik.

Nincsenek megjegyzések: