Hozzávalók (4 személyre):
- 5 ek aprított zabpehely (a receptben megmagyarázom)
- 4 dl tej
- 2 dl víz
- 1-2 ek méz (ízlés szerint, cukor is lehet)
- 1 csomag vaníliás cukor
- gyümölcs (én meggyet használtam)
Ha felforrt a tej és víz keveréke, beletettem a zabpelyhet és elkezdtem főzni. Figyelni kell rá, mint a pudingnál, nehogy lekapjon. Amikor félig megfőtt, tettem bele mézet. Kb. 15 perc alatt megfőtt. A végén tettem bele a vaníliás cukrot. (Használhatunk vaníliarudat is vagy csak aromát.) Végeredményként egy tejbegríz sűrűséget kell kapni.
Az előkészített tálkákba meggyet tettem és ráöntöttem a zabkását.
Természetesen gazdagabban is el lehet készíteni. Például ha már kihűlt a kása, felvert tejszínnel lehet lazítani. De így is finom krémes lesz.
Gyorsan lekaptam, mielőtt befaltam :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése