Nagyon egyszerű, nem kell szárítgatni a sütőben, nagyon könnyű és finom.
Hozzávalók:
- 10 ek. búzadara
- 2 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- kb 0,5 l tej
- mazsola, aszalt meggy vagy amit megkívánsz
- zsiradék a sütéshez
- lekvár
10 ek darára annyi tejet öntök, hogy ellepje. Hagyom állni 10-15 percet. Összekeverem a 2 tojás sárgájával, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert fehérjét is hozzáadom a mazsolával együtt.
Serpenyőbe vajat teszek, beleöntöm az egészet és hagyom sülni. Ha aranybarna lesz, úgy szaggatom, mintha a túrót törtném össze. Rögtön elkezd szétesni.
Tányérra szedem és anya legfinomabb szilvalekvárjával mind behabzsolom. :
Ez az adag 2 személyre elegendő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése