Oldalak

2012. február 4., szombat

Hajnika császármorzsája (Käiser Smarni)

Ezt a receptet a 'másik felemtől' tanultam, pontosabban nagymamájától. Igen, ez egy igazi Nagyi-recept.
Nagyon egyszerű, nem kell szárítgatni a sütőben, nagyon könnyű és finom.


Hozzávalók:


  • 10 ek. búzadara
  • 2 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • kb 0,5 l tej
  • mazsola, aszalt meggy vagy amit megkívánsz
  • zsiradék a sütéshez
  • lekvár




10 ek darára annyi tejet öntök, hogy ellepje. Hagyom állni 10-15 percet. Összekeverem a 2 tojás sárgájával, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert fehérjét is hozzáadom a mazsolával együtt.
Serpenyőbe vajat teszek, beleöntöm az egészet és hagyom sülni. Ha aranybarna lesz, úgy szaggatom, mintha a túrót törtném össze. Rögtön elkezd szétesni.
Tányérra szedem és anya legfinomabb szilvalekvárjával mind behabzsolom. :
Ez az adag 2 személyre elegendő.

Nincsenek megjegyzések: