Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 16 dkg margarin
- 1 db egész tojás
- 12 dkg cukor
- tejföl
Krém:
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor (én sokkal kevesebbet használok, ez az eredeti recept)
- 1/2 liter tej
- 2 ek. kristálycukor
- 5 púpos ek. liszt
- 1 egész tojás
- kakaópor (kb. 2 ek. )
- rum aroma
Miközben hűl, kikeverem a margarint a porcukorral.
Nemrég jöttem rá (na, jó nem akkora felfedezés :) ), hogy ha még nem hűl ki teljesen a krém, és akkor keverem össze a margarinos cukorral, akkor könnyebben ki lehet keverni. Szóval, én így tettem.
Ha már jó könnyűvé dolgoztam a krémet, két részre osztom. Az egyik felébe kakaóport, a másik felébe rum aromát teszek.
Az alsó lapot a kakaós krémmel, a középsőt a rumossal töltöm meg. A tetejére csokoládémáz kerül.
Csokimáz:
4 ek vizet, 4 ek. cukorral, 3 ek. kakaóporral összeforralom. A tűzről levéve elkeverek benne 7 dkg margarint és még melegen a tészta tetejére öntöm.
Megjegyzés:
Fogyasztás előtt 1 nappal kell elkészíteni, hogy megpuhuljon.
A krémet tetszés szerinti ízesítéssel is el lehet készíteni. Vaníliásan, vagy más ízesítőkkel. Ha valakinek nincs kézi mixere, ajánlom, hogy még melegen keverje ki a margarinnal, akkor kézi habverővel is el tudja keverni.
Ha valaki ódzkodik a lisztes főzött krémtől, pudingos krémet is nyugodtan készíthet.
A lapokat egy nagy gáztepsi hátulján sütöm, és kb 3 mm vastagságúra nyújtom ki a tésztát. A tepsi hátulját nem kell zsírozni és lisztezni előtte. A lap sütés után bekeményszik, de a krémtől újra puha lesz. A tészta leválasztásánál egy késsel nyúlok alá és úgy lazítom fel. Egy tálcára rakom hűlni őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése