Egy újabb „kinyitom a hűtőt, vajon mit találok benne”
ihletésű remekmű.
Találtam túrót, a spájz mélyéről tejszínt és pár darab
babapiskótát. Ez eddig nem is indult rossznak. Már csak fel
kellett dobnom némi gyümölccsel. Alma. Ezt találtam.
De az almát csak úgy nem lehet belekeverni a túróba! Ekkor jutott
eszembe egy másik gyors süti recept. És őrülten jól sikerült!
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg túró
2-3 dl tejszín
1-2 cs vaníliás cukor
ízlés szerint cukor, édesítőszer
1 ek méz (ha van, de nem létszükség)
½ dl citromlé
babapiskóta vagy keksz
1-2 szem alma
2 ek vaníliás pudingpor
Az almát lereszeltem és feltettem egy lábosba dinsztelődni a
mézzel, vaníliás cukorral és a citromlével.
(Sima, fehér cukrot nem használtam az édességhez, édesítőszerrel készítettem és mézzel.) Felöntöttem 2 dl vízzel és még 5 percig pároltam.
(Sima, fehér cukrot nem használtam az édességhez, édesítőszerrel készítettem és mézzel.) Felöntöttem 2 dl vízzel és még 5 percig pároltam.
Közben a pudingport 1 dl vízben elkevertem és ezt is az almához
öntöttem, besűrítettem.
Az almás krémet kihűtöttem.
A túrót édesítőszerrel kikevertem, a tejszínt a vaníliás
cukorral habbá vertem. A túróval óvatosan összeforgattam.
Az összeállítás. Egy réteg túró, egy réteg almás krém,
tejben megforgatott babapiskóta, almás krém, túró. A rétegek
tetszés szerint variálhatóak.
Minél savanykásabb az alma, annál pikánsabb lesz. Fahéjat direkt
nem tettem bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése