Az úgy kezdődött, hogy akciós volt a réteslap. Igaz, sütinek
szántam, de apróbb módosítások után mégis megmaradt. A túrós
rétesen túl is van rétes! A sós rétes.
Körbenéztem a receptek között, és összeollóztam egy új
rétest. Most sokak tollával ékeskedve ezt alkottam.
Hozzávalók 2 rétesrúdhoz:
1 csomag 8 lapos réteslap
3 szem közepes burgonya
8 szelet sonka (én sonkás felvágottat találtam itthon)
2 db tojás
10 dkg bármilyen sajt
só, bors, szerecsendió
szezámmag
kevés olvasztott vaj/margarin/olaj (a lap megkenéséhez)
A burgonyákat felkockázom és megfőzöm. Egy kevés főzőlevet
hagyok rajta és lepürésítem. Fűszerezem sóval (ha még
szükséges), borssal, egy leheletnyi szerecsendióval. A
szerecsendió el is hagyható. Nem mindenki szereti. Felverem a két
tojást és ezt is hozzákeverem. (A tojásból meghagyok egy
keveset, amivel majd a rétes tetejét megkenem.)
Fogok 4 lapot, laponként is meg lehet kenni egy kevés zsiradékkal,
én csak a felső lapot kentem. Ezután a fűszeres krumplipüré
felét rákenem, aztán jöhet a sonka. Egyben hagytam a szeleteket,
egy rúdhoz 4 szelet egymás mellé rakva. Ezután megszórtam a sajt
felével, feltekertem, majd a tetejét lekentem tojással és
megszórtam szezámmaggal.
Forró sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem.
Igazából bármivel meg lehet tölteni a réteseket. Amit a hűtőben
találunk, amit a család szeret.
\* Attól függően, hogy milyen állaggal töltjük a rétest,
állhat kevesebb lapból is.*\
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése